Jdi na obsah Jdi na menu
 


SUPER CUP 2007: NEČEKANÝ TRIUMF

18. 2. 2007
Český hokej si ze Švýcarska přivezl nečekané prvenství. Až na první utkání se Švédskem Češi vše vyhráli. Všichni hráči odehráli skvělý turnaj, ale jeden vyzrál na všechny ostatní. Tomáš Daníček se jako první v historii podobých turnajů trefil ve všech 6ti zápasech.
    Turnaj obsadili světové týmy s výběry z lig. Docela neznámá jména. Až na USA. Ti přijeli s celkem tradičním družstvem. Pozvánku například neodmítli takové hvězdy jako jsou Di Pietro a Roach. Proto bylo obrovksým překvapením, že Američané postoupili do čtvrtfinále z poslední tým a v něm byli vypráskáni skvělým týmem Kanady. Švédové si v duelu s Finskem o semifinále neporadili a jeho skvělě obsazený tým se musel ráčet domů. Slováci, kteří v naší skupině obsadili 2.místo porazili v Bernu domácí Švýcari 3:1. A nás ve čtvrtfinále čekali Rusové, kteří v základní skupině nedali ani jeden gól. Díky gólům Irgla, Bednáře a Daníčka jsme zvítězili stejným způsobem jako Slováci.
     V semifinále nás čekal nelehký soupeř - Finsko. Velmi dramatický zápas ukončil skvělým způsobem Irgl a poslal český tým do finále.
    Tam naši narazili na Kanadu, která si poradila se Slovenskem už docela tradičním způsobem 3:1. Skvělý Kanaďané se dostali do vedení, ale z přesilovky srovnal Martínek. Hra pokračovala nahoru - dolu a před koncem 1. třetiny skóroval Daníček a udal tak nový rekord. V druhé třetině jsme se dostali do dvoubrankového vedení díky Dopitovi, ale zajímavý hráč Kanady Liemer snížil na rozdíl jedné branky. Do 3. třetiny se tak nastupovali s větším klidem. Ten narušil srovnávací brankou Streit. Hra se hodně zostřila. Iginla si jako obětního beránka vybral nejprve Märze, ale po vychutnání jím Tomášem Daníčkem  se opřel do vysmívajícího se Martínka. To však vybral špatně a musel do kabin s roztrženým rtem. Běžela 18. minuta 3. třetiny, když Hlinka na modré našel Hlaváče a ten poslal Super Cup pod české barvy.
   
Nejlepší brankář: Mason ( Kanada )
Nejlepší střelec: Daníček ( ČR ) 7 gólů

All Star Team Super Cupu:

                         Mason
    Kiprussof                        Preissing
Daníček           Liemer         Dopita
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář